Čo je to ovládač slúchadiel?

A slúchadlábudič je základná súčasť, ktorá umožňuje slúchadlám konvertovať elektrické zvukové signály na zvukové vlny, ktoré môže počuť aj poslucháč.Funguje ako prevodník, ktorý premieňa prichádzajúce zvukové signály na vibrácie, ktoré generujú zvuk.Je to hlavná jednotka zvukového ovládača, ktorá produkuje zvukové vlny a vytvára zvukový zážitok pre používateľa.Menič je zvyčajne umiestnený vo vnútri náušníkov alebo štupľov slúchadiel, ovládač je najdôležitejším prvkom slúchadiel.Väčšina slúchadiel je navrhnutá s dvoma meničmi na uľahčenie stereo počúvania prevodom dvoch rôznych zvukových signálov.To je dôvod, prečo sa slúchadlá často uvádzajú v množnom čísle, a to aj vtedy, keď sa odkazuje na jedno zariadenie.

Existuje niekoľko rôznych typov ovládačov slúchadiel, vrátane:

  1. Dynamické ovládače: Toto sú najbežnejšie typy ovládačov pre slúchadlá.

  2. Planárne magnetické ovládače: Tieto ovládače používajú plochú magnetickú membránu, ktorá je zavesená medzi dvoma poliami magnetov.

  3. Elektrostatické budiče: Elektrostatické budiče používajú ultratenkú membránu, ktorá je vložená medzi dve elektricky nabité platne.

  4. Vyvážené budiče kotvy: Tieto budiče pozostávajú z malého magnetu obklopeného cievkou a pripevneného k membráne.

Prečo ovládače slúchadiel vydávajú zvuk?

Samotný menič je zodpovedný za umožnenie prechodu AC audio signálu a využitie jeho energie na pohyb membrány, ktorá v konečnom dôsledku produkuje zvuk.Rôzne typy ovládačov slúchadiel fungujú na rôznych pracovných princípoch.

Napríklad elektrostatické slúchadlá fungujú na elektrostatických princípoch, zatiaľ čo slúchadlá s kostnou vodivosťou využívajú piezoelektriku.Najrozšírenejším pracovným princípom medzi slúchadlami je však elektromagnetizmus.Patria sem planárne magnetické prevodníky a prevodníky s vyváženou kotvou.Dynamický menič slúchadiel, ktorý využíva pohyblivú cievku, je tiež príkladom princípu fungovania elektromagnetizmu.

Mali by sme teda pochopiť, že cez slúchadlá musí prejsť striedavý signál, aby sa vytvoril zvuk.Analógové audio signály, ktoré majú striedavý prúd, sa používajú na ovládanie ovládačov slúchadiel.Tieto signály sa prenášajú cez konektory slúchadiel rôznych zvukových zariadení, ako sú smartfóny, počítače, prehrávače mp3 a ďalšie, pričom sa ovládače pripájajú k zdroju zvuku.

Stručne povedané, ovládač slúchadiel je kritickým komponentom, ktorý prevádza elektrické zvukové signály na počuteľný zvuk.Membrána vibruje prostredníctvom mechanizmu meniča a vytvára tak zvukové vlny, ktoré vnímame pri používaní slúchadiel.

Aké ovládače slúchadiel sa teda používajú pre slúchadlá LESOUND?absolútne,Dynamické slúchadláovládač je najlepšou voľbou na monitorovanie.Tu je jeden z našich vodičovslúchadlá

ovládače slúchadiel


Čas odoslania: august-03-2023